Circulair ondernemen
- kstruijk2
- 15 mei
- 1 minuten om te lezen
โ๐๐ฒ๐ฏ๐ฏ๐ฒ๐ป ๐ท๐๐น๐น๐ถ๐ฒ ๐ฏ๐ถ๐ป๐ป๐ฒ๐ป ๐ช๐ ๐ ๐ด๐ผ๐ฒ๐ฑ๐ฒ ๐๐ผ๐ผ๐ฟ๐ฏ๐ฒ๐ฒ๐น๐ฑ๐ฒ๐ป ๐๐ฎ๐ป ๐ฐ๐ถ๐ฟ๐ฐ๐๐น๐ฎ๐ถ๐ฟ ๐ผ๐ป๐ฑ๐ฒ๐ฟ๐ป๐ฒ๐บ๐ฒ๐ป?โ
Die vraag werd ons gesteld door wethouder Claudia Schipper ย (o.a. duurzaamheid en circulariteit). Het antwoord kwam in de vorm van een WERK-bezoek aanย Hoogendoorn 1961.
Net als bij diverse andere WMI-leden is circulariteit bij Hoogendoorn 1961 geen los initiatief, maar onderdeel van een brede duurzaamheidsvisie. Denk bijv. aan houtresten die tot nieuw plaatmateriaal verwerkt worden, het recyclen van werkkleding en het verminderen van grondstofverbruik. Ook opwek van zonne-energie, inzet van elektrische autoโs en steun aan duurzame goede doelen hoort daarbij.
En, hรฉรฉl belangrijk: Hoogendoorn investeert in de duurzame inzetbaarheid van zoโn 160 medewerkers. Een prettig werkklimaat, familiaire sfeer en extraโs zoals een bedrijfssportschool zorgen voor een gezonde, productieve organisatie รฉn voor toekomstbestendigheid.ย
Wethouder Schipper was onder de indruk: โIk raak elke keer geรฏnspireerd door de kracht, innovatie en betrokkenheid van de bedrijven in Werkendam. Hoogendoorn 1961 laat zien dat duurzaamheid en circulariteit hier echt in het DNA zitten. Hoogendoorn is er al ver mee, en er zijn bedrijven die nog aan het begin staan - er valt nog veel te ontdekken รฉn te delen. Wordt vervolgd!
Mooie verbinding overheid-bedrijfsleven!ย
Dick Hoogendoornย |ย Tamara Vosย |ย Karin Struijkย |ย Gemeente Altena
